Clicky

Търсите ли нов счетоводител или счетоводна къща?

счетоводно обслужване София

Смяната на настоящия ви счетоводител или счетоводна къща не е като да вземете решение да промените вашият мобилен или интернет доставчик. Ако сте доволни от настоящия си счетоводител или счетоводна компания и работите с тях вече няколко години, нашият съвет е да се придържате към тях и да продължите работата си в бъдеще – дори ако това ви коства малко повече средства. Ако решите да направите промяната ВиаАктив – счетоводна къща София ще се радва да работи с вас, като нашето основно предимство е индивидуалния подход и грижа към всеки бизнес и клиент.

Ако търсите по-ниска цена – помислете два пъти. Може да получите много по-ниско качество на услугите, което да доведе до допълнителни административни глоби и директни финансови загуби. Заслужава ли си риска? Вие ще решите, тъй като изборът е ваш.

Както няма еднакви собственици на бизнес или предприемачи, така и счетоводителите имат своя индивидуален подход на работа.

Качественият счетоводител може да осигури значителни икономии на разходи за вашия бизнес, както и да идентифицира областите където са възможни.

Бихме искали да станете наш клиент, и да дадем най-доброто за вашия бизнес, затова моля, свържете се с нас за консултация и индивидуална оферта за счетоводни услуги или абонаментно счетоводно обслужване, ДДС и ТРЗ услуги.

Изпитвате ли затруднения при работата с вашия счетоводител?

Някои от най-честите причини за проблеми в бизнеса са липса на стратегическо планиране, лош паричен поток и лошо управление. Ефективното счетоводство може да помогне за решаването и дори предотвратяването на тези затруднения.

Каквито и проблеми да срещнете, добрият счетоводител вече е преминал през тях и трябва да знае как да ги реши.

Тази статия разглежда конкретни трудности, които може да имате с вашия счетоводител.

Някои потенциални причини за проблеми с вашия счетоводител

Счетоводителя ви не разбира вашия бизнес или индустрия

Като финансов съветник, вашият счетоводител трябва да има ясна представа и разбиране за вашия бизнес и индустрия – особено от гледна точка на финансирането, данъците или бизнес възможностите.

Не обръща внимание на международните данъчни правила

Ако не управлявате правилно данъците си, особено за международен бизнес за онлайн търговия, рискувате да придобиете набор от нарушения в множество държави.

Счетоводителят ви не гарантира, че вашият бизнес и личните финанси са независими.

Нямате бизнес сметки, отделени от вашите лични финанси, за да предотвратяване на грешките и намаляне възможността за потенциални измами.

Счетоводителят ви използва грешен счетоводен софтуер или не извлича потенциала този който използвате

Ако счетоводителят ви работи със софтуер, който няма правилните функции за нуждите на бизнеса ви, може да бъдете принудени да търсите допълнителни решения и да се изложите на риск.

Счетоводителят ви не дава ясни обяснения

Имате право да поискате от вашите финансови специалисти да ви обяснят счетоводни въпроси, без използването на термини или по-точно разяснение на определени фрази в контекста на вашия бизнес. Искането за обяснения на вашата ситуация, ще да ви помогне да разберете по-ясно проблемите и да задавате по-адекватни последващи въпроси.

Комуникацията със счетоводителя ви не е добра

Вашият счетоводител трябва да отговори своевременно на телефонните ви обаждания, имейли или текстови съобщения най-много в рамките на няколко дни. Въпреки че може да е зает, той трябва да дава приоритет на вашите нужди и въпроси, да отделя нужното време и да се отнася с внимание.

Счетоводителят не е дискретен относно клиентите си

Въпреки че е приемливо счетоводителя да използва казуси от други клиенти като примери, за да демонстрира своя опит, споменаването на имена или финансови подробности за другите му клиенти показва, че и вашите финансови въпроси няма да останат в тайна.

Предлага нечестни практики за спестяване на средства

Добрият счетоводител ще разбере как да максимизира данъчните облекчения и данъчните кредити, без да подава неверни данъчни декларации или да фалшифицира документи.

Не анализира финансовите ви отчети

Вашият счетоводител трябва да разглежда и анализира отчетите за паричните потоци, вземанията и задълженията, баланса и отчета за приходите, да ги обсъжда с вас и да ви помогне да управлявате бизнеса си.

Изравнява със закъснение вашите вземания

Ако счетоводителя ви чака да отмине важен срок и да съгласува вашите вземания, губи много време и рискува скъпи грешки поради неточности в счетоводните документи.

Не записва парични разходи

Ако разчитате на автоматични плащания от карта или сметка, и счетоводния ви софтуер да запише тези разходи, тогава няма да имате точна представа за текущите бизнес разходи.

Не ви помага с финансовия бизнес план

С нов и оптимизиран бизнес план можете да работите за изграждането на по-добър бизнес. Процесът на планиране трябва да включва следното:

– Ефективно ценообразуване

– Наемане на персонал и обезщетения

– Инвестиране в нови активи

– Планиране и последователност

Причини, поради които искате да смените счетоводителя си

Защо да смените настоящия си счетоводител и да предпочете ВиаАктив – счетоводна къща София:

1. Не е в крак с най-новите технологии, тъй като наличието на актуална финансова информация ви позволява да вземате бързи, но информирани решения за вашия бизнес.

2. Не ви дава съвети за актуализация на вашите разходи и банкови сметки, така че да сте наясно с паричния поток и колко средства трябва да отделите за данъчни цели и други бизнес разходи.

Вашият счетоводител трябва да ви предоставя редовни актуализации след тримесечните и годишните прегледи. Ако не прави това, най-вероятно нямате представа за това, което се случва с вашите бизнес финанси във всеки един период.

3. Нямате постоянна комуникация – вие трябва да очаквате повече от счетоводителя си, отколкото да се свързва с вас само за тримесечната или годишната актуализация. Счетоводителят ви трябва да е наясно и да участва във вашите бизнес финанси, за да може да предлага полезни и навременни съвети.

4. Счетоводителя ви не разбира вашият бизнес. Не е нужно счетоводителят ви да знае всеки аспект от ежедневната ви работа, но трябва да разбира как работи вашата индустрия и какви са точките на натиск, натоварените периоди и предизвикателствата.

5. Счетоводителят ви избягва да разглежда с вас трудни теми и сложни финансови аспекти. Изграждането на бизнес включва вземане на тежки решения и вашият счетоводител трябва да е до вас, за да ви улеснява.

6. Пропуснали сте финансова полза, защото вашият счетоводител не е знаел за тази част от закона, за последната промяна в него или поради лоша комуникация.

7. Чувствате се несигурни и неинформирани, какви допълнителни такси могат да бъдат добавени. Вашият счетоводител трябва ясно и писмено да ви информира в началото – точно какво е включено в сумата, която плащате. Също така трябва да имате списък с цени за услуги, така че да знаете какво би било таксувано като допълнителни екстри, ако имате нужда от тях.

8. Вашият счетоводител не ви спестява пари, не идентифицира икономии на бизнес разходи или не ви информира за възможности за печалба във вашия бизнес.

Търсите ли нов счетоводител в София?

Ако вече сте се сблъскали с някои от изброените по-горе проблеми, вероятно е време да потърсите нов счетоводител. Няколко съвета от нас:

  • Направете надлежна проверка на всички предложения, които имате, и обърнете внимание също на личностите черти на характера и дали ви допадат, тъй като ще прекарвате известно време всеки месец в личен контакт с вашия счетоводител.
  • Уверете се, че услугите и таксите отговарят на вашите нужди, преди да отделите твърде много време.
  • Бъдете наясно с обещанията, преди счетоводителя да е видял вашите финансови отчети.
  • Правилният счетоводител ще признае и ще отстрани грешките от вашето предишно счетоводство.

Наемането на счетоводител е инвестиция за бизнеса ви. Основните услуги осигуряват основни резултати. Премиум услугите осигуряват първокласни резултати.

Наемането на стратегически партньор, като ВиаАктив, може да ви предостави инструменти за събиране на данни, така че да имате възможността да вземате по-добри решения.

Счетоводни услуги предлагани от ВиаАктив - счетоводна къща София

Опитните счетоводители във ВиаАктив могат да Ви помогнат със счетоводни услуги, данъчни съвети и съдействие.

Нашата цел е да направим счетоводните услуги възможно най-опростени и безпроблемни за вас. Ние използваме най-новите технологии за счетоводни и разплащателни услуги и вие ще имате незабавен достъп до цялата си счетоводна и разплащателна документация от всяко място и от всяко устройство.

Ако искате да се свържете с нас, за да обсъдим как бихме могли да помогнем на вашия бизнес, за нас ще е радост да се видим и да обсъдим идеи и как бихме могли да работим заедно, като подкрепяме вас, бизнеса ви и развиваме идеите ви.

Изпратете Вашето Запитване

Via Active Academy

Изпратете Вашето Запитване