Clicky

Колко струват счетоводните услуги?

счетоводни услуги цени

Най-често срещаният въпрос, който ни задават във ВиаАктив, е „колко струват вашите счетоводни услуги“, а най-популярният ни термин за търсене в Google е „счетоводни услуги цени“.  За ваше улеснение сме разработили Онлайн Калкулатор за да придобиете представа за цената на услугите от които се нуждаете, но разбира се, всеки клиент е различен и разходите за нашето счетоводно обслужване могат да варират поради съображения като:

 • Размер на компанията и брой транзакции.
 • Брой услуги, от които компанията се нуждае. Например текущо счетоводство, ТРЗ, Човешки ресурси, Годишно счетоводство и др.
 • Ниво на обслужване. Това може да варира от онлайн счетоводство до пълно персонализирано обслужване.

Има много възможности, когато става въпрос за избор на доставчик на счетоводни услуги за вашия бизнес. Вие трябва да изберете най-подходящия и да се доверите на услугата, която той ще ви предостави, като основното изискване е да получите бързи и точни резултати.

Ние във ВиаАктив обичаме да предоставяме персонализирани услуги за нашите клиенти и дори разходите да са малко по-високи от най-ниските счетоводни цени в България, те ще бъдат оправдани и повече от компенсирани от спестяванията, които ще направите при данъчното облагане и други счетоводни и административни плащания.

В тази статия разглеждаме причините, поради които цената на вашето счетоводно обслужване може да се различава.

Обхватът и сложността на работата не винаги са еднакви

Както можете да си представите, не всички счетоводни задачи са толкова прости или толкова сложни, колкото другите. Някои от нашите клиенти се нуждаят от изключително комплексно счетоводно отчитане и финансово управление, което изисква надзор от висококвалифицирани специалисти.

Същите тези висококвалифицирани специалисти може да са и тези, които следят и управляват по-често счетоводни задачи.

Ние трябва да оценим приблизителния период от време, необходим за изпълнение на всяка счетоводна задача за даден период и установяване на месечни, фиксирани ставки на таксите за сложността и необходимия обем работа, и така създаваме справедлива цена.

Колебания на цените в месечните фиксирани такси за счетоводни услуги (Счетоводни услуги цени)

Ние осъзнаваме, че нашите клиенти обичат да им бъдат предоставяни опции, когато става въпрос за счетоводни услуги за бизнеса им.

От корекции в честотата, за увеличаване или намаляване на дейностите за извършване на съответната услуга, до допълнителни услуги, които увеличават или намаляват сложността на отчитането и анализа.

За повечето бизнеси ведомостта за заплати е най-големият разход, отнема най-много време и е един от най-досадните процеси, който извършват всеки месец. Наемането на ВиаАктив за счетоводните ви дейности гарантира, че работата ще бъде извършена правилно и навреме.

Някои от задачите, свързани с изплащането на заплати, които счетоводната услуга предоставя, са:

 • Събиране на информация или въвеждане на таблици за работно време
 • ТРЗ обработка на служителите
 • Качване на отчети за заплати на трети страни

Услуги за счетоводно приключване на месеца и предаване на отчети

Пакетът на ВиаАктив за месечно приключване и отчети включва:

 • Печалба и загуба
 • Баланс
 • Платежни документи
 • Приходи / Разходи
 • Отчети за продажби и клиенти
 • Създаване на финансов отчет
 • Обработка на заплати (седмично / двуседмично / месечно)
 • Деклариране и отчитане на данъци
 • Банкови извлечения

Услугата не се ограничава само с това.

Счетоводство на ранен етап

Новостартиралите компании имат изненадващо интензивни счетоводни нужди, тъй като при повечето разходите, доставчиците и често приходите бързо се разрастват. Така че не е изненадващо, счетоводните разходи да изглеждат по-високи от очакваните.

Предимства от възлагането на счетоводните функции на външни изпълнители

Фокусирайте се върху основния си бизнес, като например налагане на вашия продукт на пазара, развиване на взаимоотношения, създаване на партньорства, маркетинг и продажби.

Висококачествена финансова информация. Ако се опитвате да наберете дялови фондове или да се свържете с потенциални инвеститори, трябва да разполагате с висококачествена финансова информация, която счетоводителите предоставят на външни изпълнители. Този вид финансови отчети също са от съществено значение за целите на данъчното отчитане и осигуряването на актуализации за вашите инвеститори.

Ценен бизнес партньор. Аутсорсингът на вашите счетоводни функции, също ви дава възможност да станете доверен бизнес партньор със счетоводната компания. Аутсорсинг фирмите разполагат с богат опит в работата със стартиращи компании на ранен етап.

Възстановяване на фирмени разходи

Ако управлявате години наред компания с едноличен капитал или просто стартирате за първи път като директор, понякога има бизнес разходи, които остават непотърсени, което означава, че в крайна сметка може да платите повече данък, отколкото трябва.

Да бъдем разумни с разходите е голяма част от управлението на успешен бизнес, независимо от неговия размер. Искането за възстановяване на бизнес разходи е лесен начин да запазите ефективността на данъка, като намалите печалбата си, което намалява плащанията Ви за корпоративен данък в България.

Когато претендирате за всички допустими разходи, уверете се, че не плащате повече данък, отколкото трябва.

Правила за възстановяване на бизнес разходи в България

Дългосрочни активи срещу Фирмени разходи

Трябва да правите разлика между дългосрочните активи и разходите. Например уебсайт, изграден за 4000 лева, няма да се счита за разход, а за дългосрочен актив. Можете да поискате като фирмен разход само определен процент годишно от стойността на актива за продължителен период.

Предмети като лаптопи, компютри, бизнес телефони и мебели за офис, ако са изцяло за служебна употреба, могат да бъдат записани като дълготраен актив във фирмените дневници. Ако активът е остарял или вече не се използва от вашия бизнес, можете да го изхвърлите, ако решите.

Видове разходи, които могат да бъдат възстановявани

– Лихвите по бизнес и банкови заеми.
– Лихва върху покупка.
– Лизингови плащания.
– Такси за кредитни карти.
– Разходи за паркиране
– Пътни такси
– Обществен транспорт, включително билети за влак, автобус, самолет и такси.

Ако намирате процеса за определяне и възстановяване на допустимите разходи, за които бихте могли да претендирате за труден или имате въпроси, моля свържете се със счетоводителите на ВиаАктив за съвет, за да сте сигурни, че вземате правилните решения.

Изпратете Вашето Запитване

Via Active Academy

Изпратете Вашето Запитване