Clicky

 

Няколко автомобилни производители все още произвеждат двигатели, които изискват от vigneta bulgaria собствениците да доливат масло между препоръчителните смени на маслото – проблем, който списание Consumer Reports счита за „неприемлив“.

 

В свое проучване списанието установи, че собствениците на 498 900 автомобила от моделните години 2010-2014 все още трябва да доливат масло, което обикновено не се изисква в почти всички други автомобили. Изглежда, че сред изгорелите масла са около 1,5 млн. автомобила, т.е. около 2% от произведените през този период автомобили.

 

Според списанията най-лошите нарушители са Subaru, BMW и Audi.

 

Начело на списъка са 2-литровите четирицилиндрови и 3-литровите V-6 austria toll двигатели с турбокомпресор на Audi, както и 4,8-литровите V-8 и 4,4-литровите V-8 двигатели с двоен турбокомпресор на BMW. 3,6-литровият шестцилиндров двигател и 2 и 2,5-литровите четирицилиндрови двигатели на Subaru също попадат в списъка, въпреки че навикът им да изпиват масло не е толкова сериозен.

 

Автомобилите с тези двигатели изгарят масло в много по-висока степен в гражданска отговорност ценa сравнение с други модели от същата година, включително моделите A3, A4, A5, A6 и Q5 на Audi и моделите 5, 6, 7 серия и X5 на BMW. Моделите Forester, Impreza, Legacy и Outback на Subaru също попаднаха в списъка.

„Макар че е нормално автомобилите да изгарят малко масло с напредването на възрастта им към проверка за глоби кат 100 000 и повече години, ние смятаме, че е неприемливо късен модел автомобил да изгаря една четвърт или повече масло между смяната на маслото“, казва Марк Рехтин, ръководител на екипа за разработване на съдържание за автомобили на Consumer Reporters, в изявление.

 

Въпреки това Audi, BMW и Subaru казват, че проверка глоби кат това не бива да е изненада. Според тях разходът на масло е нормална част от работата на автомобила.

 

Проучването не показва насочваща връзка между разхода на масло на автомобила и други проблеми с двигателя, толпас които автомобилът може да срещне. Въпреки толпас това докладът показва, че ако един 10-годишен модел показва ранни признаци за силно изгаряне на масло, tollpass той ще гори още повече с напредването на възрастта.

Изпратете Вашето Запитване

Via Active Academy

Изпратете Вашето Запитване